Passend werk vinden in coronatijd lastig? Deze mensen is het toch gelukt!

De coronaperiode vroeg en vraagt nog steeds veel van ons allemaal. We vinden het lastig om werk te vinden of twijfelen erg om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Het is logisch dat dit spannend is in deze tijd. Toch is het Jason, Nienke, Dewi en Dwayne gelukt om werk te vinden waar ze nu heel erg blij mee zijn. Iets doen wat je leuk vindt en waar je goed mee verdient, daar vertellen ze maar wat graag over!

Jason (23) had er een hard hoofd in, maar verruilde zijn werk op een reisbureau voor een nieuwe uitdaging, waar hij nog steeds helemaal op zijn plek zit

“Al vanaf mijn stageperiode werkte ik als reisadviseur bij een reisbureau dat maatwerkreizen verkocht. Ik werd echt gelukkig van het werk. Toen de coronaperiode aanbrak in maart 2020, had ik nooit gedacht dat ik het zo heftig zou ervaren. Wow, dacht ik. Wat gebeurt er allemaal in de wereld en hoe gaat dit effect hebben op ons werk? Ik voelde aan dat er steeds meer reizen gecanceld moesten worden en dat we er flink op achteruit gingen in de cijfers. Blijven we als organisatie wel overeind? Dacht ik. Ik hoorde steeds vaker negatieve geluiden over de reisbranche en dus ging ik mij afvragen of mijn baan nog wel veilig was.”

“Toen ik begon met mijn stage zei ik tegen al mijn vrienden; ik had nooit gedacht dat ik dit werk zo geweldig zou vinden. Ik wil hier nooit meer weg. Het gevoel dat je iedere ochtend in de auto stapt met het idee; ik ga weer een fantastische dag tegemoet. Dat is echt uniek! Tot je dus op een bepaald moment wakker wordt geschud. Corona zorgde ervoor dat niet alleen ons filiaal, maar ook andere collega’s hun filiaal moesten sluiten. We hadden de middelen niet meer om al onze dierbare klanten te ondersteunen en dat was bijzonder hard. Ik vond het vreselijk moeilijk en zoeken naar nieuw werk was daarna voor mij extreem lastig.”

“Ik zocht eigenlijk nieuw werk in die branche waar juist veel gedoe gaande was rondom corona. Een onzekere branche. Ik was er toen nog zeker van; ik blijf altijd in deze branche werken. Maar, ja, dat bleek echter toch anders te verlopen. Via via kwam ik bij mijn nieuwe baan terecht. Kletsen met een grote diversiteit aan klanten was ik wel gewend. En moet je nu zien waar ik ben beland; een callcenter met ontzettend veel leuke collega’s en veel diverse klanten. Als je denkt in mogelijkheden, is alles mogelijk. Ik zit hier nog steeds helemaal op mijn plek!”

Van verbannen uit de horeca naar vastgeroest bij de GGD: Nienke (22) wilde graag met mensen en voor mensen werken

“Tja, waar moet ik beginnen? Het is geen leuke tijd geweest voor mij, net zoals voor vele anderen was het een super onzekere tijd. Ik werkte al jaren bij een restaurant en voelde me hier oprecht thuis. Daar werken voelde niet als werken, maar als samenkomen met je favoriete collega’s, vaste klanten en genieten van saamhorigheid en gezelligheid. Het was een mooie tijd, waar ik met veel waardering op terug kijk. En ineens was daar die klap: corona. Het restaurant moest noodgedwongen dicht en heeft na een lange tijd van twijfel besloten haar deuren voorgoed te sluiten.”

“Ik was er echt kapot van, maar ik ben super positief ingesteld en dus ging ik op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Wat wil ik doen en waar ben ik goed in? Ik stelde mezelf allerlei vragen en vond het spannend om zomaar in het diepe te springen. Dan ga je toch een soort van ‘overdenken’. Ik wilde altijd al graag mensen bedienen, mensen gelukkig zien en ze helpen. Welke baan past hierbij, vroeg ik me af. Nooit gedacht dat ik zou solliciteren bij de GGD, maar door corona is het toch op mijn pad gekomen.”

“Van verbannen uit de horeca, naar vastgeroest bij de GGD. Zo voel ik het nu wel. Ik ben dus een tijdje geleden gestart als callcenter-medewerker bij de GGD. Hier spreek ik ontzettend veel mensen op een dag. Diverse situaties, ze komen allemaal voorbij: blije, verdrietige en soms teleurgestelde mensen, waar ik dan een oplossing aan kan bieden. Veel mensen zijn alleen al blij met een goed gesprek en daar word ik vervolgens ook gewoon weer blij van. Ik kan iets bijdragen aan onze maatschappij door naar mensen te luisteren en ze advies te geven. Nooit gedacht dat ik hier zo gelukkig van zou worden. Ik kan iedereen een carrièreswitch aanraden, je moet het gewoon durven.”

Dewi (24) vond per ongeluk haar passie en geeft nu uiteenlopende adviezen aan allerlei bedrijven

“De afgelopen jaren waren voor mij heel turbulent, maar ook zeer verfrissend. Ik was net klaar met mijn studie psychologie en wilde maar één ding: reizen! In 2019 heb ik dat dus ook gedaan en ben ik naar de mooiste plekken geweest, waaronder Azië en Zuid-Amerika. Mijn leven is hierdoor echt verrijkt en ik ben de wereld als een nog bijzonderdere plek gaan zien. Toen ik in de zomer van 2019 thuiskwam, wilde ik rustig op zoek naar mijn passie. Ik wilde graag in het buitenland gaan werken.”

“Ik zocht online naar allerlei vacatures in Spanje. Er kwamen best wat leuke dingen naar voren, dus ik dacht, laat ik gewoon eens wat bedrijven in Spanje gaan bellen. Na veel telefoontjes en diverse (online) afspraken, brak corona op meerdere plaatsen uit. Ik had het gevoel dat ik weinig kanten meer op kon in het buitenland. Zeker toen Spanje in lockdown ging, werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt. Het leek me veiliger en beter om toch eerst in eigen land aan de slag te gaan.”

“Het was niet heel makkelijk om binnen een paar weken erachter te komen waar nu echt mijn passie lag naast reizen. Ik zat nog zo erg met het buitenland in mijn hoofd, dat ik het lastig vond om breder te zoeken. Vrienden gaven aan dat ik altijd naar iets tijdelijks op zoek kon, om de tijd in ieder geval in te vullen en geld te verdienen. Ik was bang dat ik hier niet gelukkig van zou worden, maar kwam uiteindelijk terecht bij een callcenter, met super leuke collega’s, waar ik advies kon geven aan allerlei type klanten. Eerlijk gezegd kan ik nu zeggen dat ik blij word van werk, waarin ik nooit eerder geluk had gezocht. Het kan dus toch!”

Van student sportdocent tot meertalige klantadviseur: Dwayne (21) maakte een enorme carrièreswitch

“Veel bewegen, gezond eten, verschillende sporten beoefenen en daarnaast ook nog studeren voor sportdocent. Geweldig! Ik was echt goed bezig en vond het zo’n mooi idee om straks voor de klas te staan en kinderen les te geven over een gezond leven. Dit vind ik nog steeds, echter gooide een blessure aan mijn knie én corona roet in het eten. Tja, wat moet ik nu doen? Een revalidatie liet nog te wensen over en corona zorgde ervoor dat ik als sportleraar op weinig plekken aan de bak kon.”

“Wat zijn dan mijn mogelijkheden, dacht ik. Ik wil graag bewegen, sporten en veel buiten zijn. Dus ergens op kantoor werken, dat leek mij gewoon een no-go. Een vriend vertelde me echter dat hij werkzaam was bij een zeer dynamisch bedrijf. Hij sprak dagelijks internationale klanten van diverse A-merkproducten over nieuwe contracten, lanceringen, baanbrekende mogelijkheden en meer. Ik was hier toch enigszins door getriggerd, aangezien ik echt een talenknobbel heb.”

“Nietsvermoedend ben ik een dag gaan meedraaien met hem. Hij liet me zien hoe zo’n dag eruitziet en welke werkzaamheden hij zich eigen maakt. Aan het einde van die dag was ik zo enorm verrast door mijn gevoel: ik had op één dag zowel Engels, Nederlands als Duits gesproken met diverse klanten over uiteenlopende onderwerpen en de dag ging veel te snel. Ik merkte dat ik echt uitgedaagd werd, dat is eigenlijk waar ik naar op zoek was.”

“Na niet heel lang te hoeven nadenken heb ik gesolliciteerd en ben ik aan de slag gegaan als international consultant. Nu werk ik voor de grote merken en lever ik mijn bijdrage aan de economische sector, bij een zeer flexibele werkgever, zodat ik toch nog veel kan sporten naast mijn werk!”

Heb jij ook behoefte aan een nieuwe uitdaging? Als bijbaan of in een fulltime functie? Bekijk onze vacatures en wie weet kan je al heel snel aan de slag!

Recente posts

Niets gevonden.

Menu